Google Ads kampánykezelés

Hirdetés

Találati lista

Keresőhirdetés

Google

Hirdetés

A Google keresőjét különböző eszközökről nap mint nap szinte mindenki használja, nyilván Te is. Amikor keresel valamit, akkor kétféle találatot fogsz látni; egyrészt egy ún. organikus, vagy természetes, nem fizetett találati listát, másrészt pedig „hirdetés” jelzővel megjelenőt. Most mi az utóbbival fogunk foglalkozni, megmutatjuk, hogy mi a háttere, milyen lehetőségek rejlenek benne és persze beszélünk a problémákról is.

A Google hirdetési rendszere a Google Ads, korábbi nevén Google Adwords. A platform folyamatos fejlődésben van, ma már hirdethetünk a hagyományos kulcsszavas modell mellett, Google Display hálózatán, Youtube-on, Gmail-en, vagy a Google Shopping-gal és még számtalan egyéb lehetőség áll rendelkezésünkre. Mégis kijelenthető, hogy a Google fő iránya még mindig a keresőhirdetés.

Google Ads kampánykezelés

A hirdetések célja, hogy a Google kereső találatai között jelenjen meg az adott vállalkozás. A sikerhez az út a keresőmarketing (Search Engine Marketing). A keresőmarketing két részterültből áll:

01

keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization)

02

keresőhirdetés (Search Engine Advertising)

A keresőoptimalizálásról már korábban olvashattál, de azért annyit mindenképpen fontos kiemelni, hogy Google hirdetést csak akkor érdemes és szabad kezdeni, ha a weboldal „átesett” egy ún. SEO Auditon, ahol feltására kerültek a keresőoptimalizálási problémák és azok kijavítása megtörtént. Így már jelentősen javulhatnak weboldalad organikus találati helyezései. Ugyanakkor a SEO elmaradása sajnos azt eredményezheti, hogy hiába költesz a Google Ads hirdetési rendszerében többet, mint a konkurenciád, mégis előrébb sorolhatja a keresőoptimalizált oldalt.

Szóval, ha a weboldalad már megfelel az alapvető kritériumoknak, akkor jöhet a keresőhirdetés. A leggyorsabb eredményt ez hozza, hamar a találati listák élére kerülhetsz! De lassan a testtel! Az igaz, hogy a Google hirdetés legnagyobb előnye, hogy csak akkor kell fizetni, ha valaki rá is kattint a hirdetésre, de egy nem jól, vagy egyáltalán nem megtervezett kampány felesleges pénzszórással járhat. A Google rendszerében hatalmas lehetőség rejlik, ugyanakkor rengeteg buktatót is tartalmaz.

Ahhoz, hogy a kampányod sikeres legyen komoly tervezés szükséges, ahol a kulcsszótervezéstől a konkurencia elemzésen át, a kampány- és analitikai beállításokon keresztül sok mindennel kell foglalkozni. És még valami. A kampánykezelés nem egy egyszeri feladat, a kampányt folyamatosan figyelni kell és ha szükséges, akkor beavatkozni, módosítani, finomítani.

Milyen hirdetéseket kínálunk?

01

Szöveges keresőhirdetés

02

Display, banner hirdetés – képi alapú kattintás alapú (PPC) hirdetések a Google Display hálózaton

03

Google Shopping – termék hirdetések webshopok részére

04

Youtube hirdetés

05

Remarketing hirdetés - olyan látogatóknak jelenik meg a hirdetés a Google Ads rendszerében, akik már előzőleg jártak az oldalunkon

Költségek

A Google kampányok összetett hirdetésaukciós rendszert használnak. A kattintási ár meghatározásakor több szempont kerül górcső alá; a weboldal tartalma és mennyisége, a hirdetés relevanciája, mekkora a verseny az adott kulcsszóért, illetve, hogy mennyit akarunk fizetni egy kattintásért.

Végülis mennyibe kerül majd a hirdetés?

A költségek két részből állnak, egyrészt a Google hirdetésre fordított összegéből, illetve a websiteguru havi kampánykezelési díjából. Éppen ezért a kérdésre válaszolni egészen pontosan a részletek megismerését követően lehet.

Gondolkodtál, hogy hirdess a Google rendszerében, csak eddig nem tudtad mivel jár? Most, hogy megismerted, vágj bele, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Google kampányra van szükséged?

Kérdezz bátran!

Lépj velünk kapcsolatba!

webfejlesztés, keresőoptimalizálás, egyedi grafikai megjelenés

Bízd ránk online megjelenésed és vállalkozásod új utakra térhet!

+36 30 65 80 098

info@websiteguru.hu

Közösségi Média